2. glazbeni memorijal “Julije Njikoš”

U nedjelju, 19. listopada 2014. godine u 19 sati u dvorani Zagrebačkog kazališta Komedija (Kaptol 9, Zagreb) tamburaški orkestar Kulturno-umjetničkog društva „Gaj“ iz Zagreba pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i Gradonačelnika Grada Zagreba organizirao je koncert pod nazivom 2. glazbeni memorijal „Julije Njikoš“. Tamburaški orkestar „Gaj“ sa svojim gostima i mnogobrojnom publikom prisjetio se djela Julija Njikoša te njegovog muzikološkog, melografskog, skladateljskog i dirigentskog rada u tamburaškom i glazbenom svijetu. Program se sastojao od instrumentalnih skladbi nastalih iz pera Julija Njikoša kao i popularnih pjesama koje odišu starogradskim duhom, a napisane su za Festival kajkavskih popevki-Krapina, Glazbeni festival Slavonije-Požega i Zvuke Panonije-Osijek te jedne praizvedbe u istoj maniri (Zdravko Šljivac: Jesen stiže, tiho, polagano).

Tamburaškom orkestru „Gaj“ pod ravnanjem dirigenta Krešimira Račića u izvedbi vokalno-instrumentalnih skladbi pridružili su se vokalni solisti Vera Svoboda, Arsen Dedić, Lidija Horvat Dunjko, Barbara Othman, Blanka Došen Togonal, Miroslav Živković, Stanko Šarić, Matija Podnar, Nikolina Pinko i Elizabeta Križanić. Voditelj programa bio je  Drago Celizić.

Ulaz na koncert bio je besplatan, što je u kombinaciji s kvalitetno koncipiranim i pripremljenim programom izrazito pozitivno djelovalo na odaziv publike koja je do posljednjeg mjesta ispunila gledalište (a tražila se i karta više).

Čestitamo mladim umjetnicama i umjetnicima na tamburi, njihovom maestru i svim gostima na spektaklu koji su priredili u našoj metropoli, jer ona takav tip glazbenih programa zaslužuje!

Zahvaljujemo suorganizatoru Centru za kulturu Novi Zagreb te pokroviteljima: Predsjedniku Republike Hrvatske, Gradonačelniku Grada Zagreba i Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport na svesrdnoj pomoći u organizaciji Memorijala.

Postano u Najava Koncerta

Međunarodni muzikološki skup Ivan Zajc

Od 16. do 18. listopada 2014. godine u dvorani Knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Hrvatsko muzikološko društvo i Odsjek za povijest hrvatske glazbe HAZU organiziraju međunarodni muzikološki skup Ivan Zajc. U sklopu Skupa Tamburaški orkestar „Gaj“ nastupit će u petak, 17. listopada 2014. godine u 19 sati gdje će pred domaćim i inozemnim muzikolozima izvesti reprezentativna koncertna djela Ivana Zajca: Koncertno kolo, Hrvatska rapsodija, Koncertni allegro te U boj, u boj iz opere Nikola Šubić Zrinski.

Detaljnije o programu Skupa na linku: http://info.hazu.hr/index/news/news/show/id=1420#1420

Postano u Najava Koncerta

21. Susreti tamburaških orkestara i sastava u Dugom Selu – 3. nagrada!

U subotu, 4. listopada 2014. godine u Dvorani „Preporod“ tamburaški orkestar „Gaj“ nastupio je na 22. Susretima tamburaških orkestara i sastava kao predstavnik Grada Zagreba. Tročlani žiri u sastavu Željko Bradić, Siniša Leopold i Ivan Potočnik odlučili su tamburaškom orkestru Gaj dodijeliti 3. nagradu u kategoriji koncertantnih orkestara.

 Čestitamo!

Tamburaški orkestar „Gaj“ izveo je sljedeće skladbe:

Zdravko Šljivac: Praznična rapsodija

Bruno Bjelinski: Noćni duet (Slatka amorova strijelica i Prkosna igra)

4.10.Nagrada

Postano u Najava Koncerta

Koncert „BOGU I DOMOVINI“

U nedjelju, 28. rujna 2014. godine u crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću povodom obilježavanja 16. obljetnice proglašavanja kardinala Alojzija Stepinca blaženim održana je sveta misa i koncert „BOGU I DOMOVINI“ u organizaciji Župe Prestvetog Trojstva, Turističke zajednice općine Krašić, Sv. Petar putnik Zagreb i Kluba veterana 148. brigade HV-a.

Tamburaški orkestar „Gaj“ nastupio je zajedno sa Verom Svobodom, Barbarom Othman, Klapom Barun i Zvonimirom Kalićem s misnim i koncertnim programom.

Postano u Koncert

Tragovima zajedničkih glazbenih spona Republike Češke i Republike Hrvatske

fhf

F-Trebon-1

Trodnevno gostovanje u Republici Češkoj održalo se od 12. do 14. rujna 2014. godine. Ovog puta tamburaški orkestar „Gaj“ je posjetio České Budějovice, grad na jugu Češke. Tijekom posjeta organizirani su nam izleti u Český Krumlov i Hluboku nad Vltavou, dva velika turistička središta.
Koncert tamburaškog orkestra „Gaj“ održan je u subotu, 13. rujna 2014. u gradskom kazalištu Josef Kajetán Tyl u Třeboňu u sklopu manifestacije Folklorní Třeboň. Na koncertu su se izmijenili izvođači iz Brna (R. Češka), folklorna skupina Zajednice Talijana Vodnjan (R. Hrvatska) te Tamburaški orkestar „Gaj“ iz Zagreba. Izveli smo koncertne skladbe skladane za tamburaški orkestar, a kao poslasticu domaćinima izveli smo i najpoznatije češke narodne pjesme.

Zahvaljujemo Uredu za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba i Zakladi Hrvatska kuća što su omogućili realizaciju ovog zahtjevnog projekta.

Fotogalerija

Postano u Koncert