Koncert u Šibeniku

Tamburaški orkestar Gaj održao je 16. studenog 2014. koncert u okviru projekta Bogu i Domovini u nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića u Šibeniku.

Tom prigodom okrestar je pod misom izveo sakralni program, a u koncertnom dijelu izbor hrvatskih popilarnih pjesama duhovne i svjetovne tematike na oduševljenje i veliko aplauiranje publike.

Detaljnije na IKA

Najava

Postano u Najava Koncerta

Nastup u Petrinji

Slavulj-150-godina-plakatU subota, 15. studenog 2014. u 19:30 sati u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma u Petrinji Tamburaški orkestar „Gaj“ i njihov maestro Krešimir Račić bili su gosti HRVATSKOM PJEVAČKOM DRUŠTVU „SLAVULJ“ PETRINJA povodom njihove velike 150. obljetnice osnutka i neprekinutog djelovanja.

Zahvaljujemo divnim domaćinima u Petrinji!

SVEČANI KONCERT – program

Osvrt na koncert – Predsjednik RH

Osvrt na koncert

Postano u Najava Koncerta

2. glazbeni memorijal “Julije Njikoš”

U nedjelju, 19. listopada 2014. godine u 19 sati u dvorani Zagrebačkog kazališta Komedija (Kaptol 9, Zagreb) tamburaški orkestar Kulturno-umjetničkog društva „Gaj“ iz Zagreba pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i Gradonačelnika Grada Zagreba organizirao je koncert pod nazivom 2. glazbeni memorijal „Julije Njikoš“. Tamburaški orkestar „Gaj“ sa svojim gostima i mnogobrojnom publikom prisjetio se djela Julija Njikoša te njegovog muzikološkog, melografskog, skladateljskog i dirigentskog rada u tamburaškom i glazbenom svijetu. Program se sastojao od instrumentalnih skladbi nastalih iz pera Julija Njikoša kao i popularnih pjesama koje odišu starogradskim duhom, a napisane su za Festival kajkavskih popevki-Krapina, Glazbeni festival Slavonije-Požega i Zvuke Panonije-Osijek te jedne praizvedbe u istoj maniri (Zdravko Šljivac: Jesen stiže, tiho, polagano).

Tamburaškom orkestru „Gaj“ pod ravnanjem dirigenta Krešimira Račića u izvedbi vokalno-instrumentalnih skladbi pridružili su se vokalni solisti Vera Svoboda, Arsen Dedić, Lidija Horvat Dunjko, Barbara Othman, Blanka Došen Togonal, Miroslav Živković, Stanko Šarić, Matija Podnar, Nikolina Pinko i Elizabeta Križanić. Voditelj programa bio je  Drago Celizić.

Ulaz na koncert bio je besplatan, što je u kombinaciji s kvalitetno koncipiranim i pripremljenim programom izrazito pozitivno djelovalo na odaziv publike koja je do posljednjeg mjesta ispunila gledalište (a tražila se i karta više).

Čestitamo mladim umjetnicama i umjetnicima na tamburi, njihovom maestru i svim gostima na spektaklu koji su priredili u našoj metropoli, jer ona takav tip glazbenih programa zaslužuje!

Zahvaljujemo suorganizatoru Centru za kulturu Novi Zagreb te pokroviteljima: Predsjedniku Republike Hrvatske, Gradonačelniku Grada Zagreba i Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport na svesrdnoj pomoći u organizaciji Memorijala.

Postano u Najava Koncerta

Međunarodni muzikološki skup Ivan Zajc

Od 16. do 18. listopada 2014. godine u dvorani Knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Hrvatsko muzikološko društvo i Odsjek za povijest hrvatske glazbe HAZU organiziraju međunarodni muzikološki skup Ivan Zajc. U sklopu Skupa Tamburaški orkestar „Gaj“ nastupit će u petak, 17. listopada 2014. godine u 19 sati gdje će pred domaćim i inozemnim muzikolozima izvesti reprezentativna koncertna djela Ivana Zajca: Koncertno kolo, Hrvatska rapsodija, Koncertni allegro te U boj, u boj iz opere Nikola Šubić Zrinski.

Detaljnije o programu Skupa na linku: http://info.hazu.hr/index/news/news/show/id=1420#1420

Postano u Najava Koncerta

21. Susreti tamburaških orkestara i sastava u Dugom Selu – 3. nagrada!

U subotu, 4. listopada 2014. godine u Dvorani „Preporod“ tamburaški orkestar „Gaj“ nastupio je na 22. Susretima tamburaških orkestara i sastava kao predstavnik Grada Zagreba. Tročlani žiri u sastavu Željko Bradić, Siniša Leopold i Ivan Potočnik odlučili su tamburaškom orkestru Gaj dodijeliti 3. nagradu u kategoriji koncertantnih orkestara.

 Čestitamo!

Tamburaški orkestar „Gaj“ izveo je sljedeće skladbe:

Zdravko Šljivac: Praznična rapsodija

Bruno Bjelinski: Noćni duet (Slatka amorova strijelica i Prkosna igra)

4.10.Nagrada

Postano u Najava Koncerta