Cantum Sacrum – Tisno 2015.

Tamburaški orkestar KUD-a ”Gaj” priredio je poseban glazbeni program pod misom i koncertom naziva CANTUM SACRUM. Program se održao u župnoj crkvi Svetog Duha u Tisnom, 4. kolovoza 2015. povodom svetkovine Gospe Velikog hrvatskog krsnog zavjeta te Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Misa i koncert bili su sastavljeni od sakralnih skladbi izvedenih u zaštićenom kulturnom dobru Republike Hrvatske, Crkvi Duha Svetoga u Tisnom, u okviru projekta “Tamburica baštinica” koja povezuje glazbu sa zaštićenim kulturnim objektima (spajajući tako zvuk i arhitekturu koji u sinergiji stvarju novi glazbeni doživljaj)

 Tisno_Plakat

Postano u Najava Koncerta

EUROPA CANTAT XIX – Pečuh 2015

Tamburaški orkestar KUD-a ”Gaj” iz Zagreba sudjelovao je u velikom projektu EUROPA CANTAT 2015. Pred punim gledalištem u Pirogránit Courtu u Pečuhu, 29. srpnja 2015. održao je glazbeni program sastavljen od koncertantnih skladbi namijenjenih velikom tamburaškom orkestru. Skladbe nastale iz pera hrvatskih autora poput Adalberta Markovića, Julija Njikoša, Tihomila Vidošića, Lovre Županovića i Jakova Gotovca izazvale su oduševeljnje okupljene publike i izmamile bis. Vrhunske glazbenice i glazbenici na tamburi svojim umijećem sviranja pokazali su da tambura kao glazbalo ima neograničene mogućnosti, i time učinili da tamburaški okrestar postane nepresušni izvor za realizaciju skladateljske imaginacije putem dirigentske kreacije. Sve navedeno doprinjelo je jedinstvenoj promociji hrvatskih skladatelja i njihove glazbe na posebnom hrvatskom glazbenom instrumentu (tamburi) kroz specifični glazbeni ansambl (tamburaški orkestar).

Nastup vrijedan svih pohvala!

Detaljnije

Gaj_Pečuh_1 Gaj_Pečuh_2 Gaj_Pečuh_3 Gaj_Pečuh_4

Postano u Najava Koncerta

Dani Laništa 2015.

Od 28. svibnja do 7. lipnja održana je kulturno-športsko-zabavna manifestacija Dani Laništa 2015. Na završnoj svečanosti 7. lipnja 2015. na igralištu NK Gavran Tamburaški ansambl „Gaj“ izveo je polusatni program zabavnih pjesama na radost velikog broja okupljene publike.

Postano u Najava Koncerta

Dani kulture Turkmenistana u Republici Hrvatskoj

Od 26. do 28. svibnja 2015. godine u okvirnu kulturne suradnje Ministarstva kulture Turkmenistana s Ministarstvom kulture RH te Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH održani su Dani Kulture Turkmenistana u Republici Hrvatskoj. U tri dana u Muzeju Mimara prikazana je izložba turkmenistanske umjetnosti, a zadnji dan turkmenistanski ansambl narodne glazbe izveo je dijelove njihove glazbene i plesne tradicije.

Na tom koncertu, kao predstavnik hrvatske kulture, nastupio je i Tamburaški orkestar „Gaj“ sa skladbom Jakova Gotovca Završno kolo iz opere Ero s onoga svijeta (u povodu 120. obljetnice rođenja skladatelja) na oduševljenje gostiju iz Turkmenistana kao i publike u Muzeju Mimara.

Detaljnije o suradnji

Program koncerta

Postano u Koncert

Čestitke MPZ „Emil Cossetto“ na 70. rođendanu

Svečani koncert povodom 70. obljetnice Mješovitog pjevačkog zbora “Emil Cossetto” održao se u srijedu, 13. svibnja 2015. u 20 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu. Tamburaški orkestar „Gaj“ u suradnji sa Zborom izveo je nekoliko instrumentalnih i vokalno-instrumentalnih skladbi iz opusa Emila Cossetta.

Zahvaljujemo njihovom dirigentu Josipu degl’ Ivellio-u na pozivu i želimo da proslave još mnogo obljetnica.

Poslušajte snimku koncerta

Detalji o koncertu

Postano u Najava Koncerta