Dani Laništa 2015.

Od 28. svibnja do 7. lipnja održana je kulturno-športsko-zabavna manifestacija Dani Laništa 2015. Na završnoj svečanosti 7. lipnja 2015. na igralištu NK Gavran Tamburaški ansambl „Gaj“ izveo je polusatni program zabavnih pjesama na radost velikog broja okupljene publike.

Postano u Najava Koncerta

Dani kulture Turkmenistana u Republici Hrvatskoj

Od 26. do 28. svibnja 2015. godine u okvirnu kulturne suradnje Ministarstva kulture Turkmenistana s Ministarstvom kulture RH te Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH održani su Dani Kulture Turkmenistana u Republici Hrvatskoj. U tri dana u Muzeju Mimara prikazana je izložba turkmenistanske umjetnosti, a zadnji dan turkmenistanski ansambl narodne glazbe izveo je dijelove njihove glazbene i plesne tradicije.

Na tom koncertu, kao predstavnik hrvatske kulture, nastupio je i Tamburaški orkestar „Gaj“ sa skladbom Jakova Gotovca Završno kolo iz opere Ero s onoga svijeta (u povodu 120. obljetnice rođenja skladatelja) na oduševljenje gostiju iz Turkmenistana kao i publike u Muzeju Mimara.

Detaljnije o suradnji

Program koncerta

Postano u Koncert

Čestitke MPZ „Emil Cossetto“ na 70. rođendanu

Svečani koncert povodom 70. obljetnice Mješovitog pjevačkog zbora “Emil Cossetto” održao se u srijedu, 13. svibnja 2015. u 20 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu. Tamburaški orkestar „Gaj“ u suradnji sa Zborom izveo je nekoliko instrumentalnih i vokalno-instrumentalnih skladbi iz opusa Emila Cossetta.

Zahvaljujemo njihovom dirigentu Josipu degl’ Ivellio-u na pozivu i želimo da proslave još mnogo obljetnica.

Poslušajte snimku koncerta

Detalji o koncertu

Postano u Najava Koncerta

12. ZLATNA PLAKETA

  1. MEĐUNARODNI FESTIVAL HRVATSKE TAMBURAŠKE GLAZBE U OSIJEKU

Već tradicionalno, 13. put, Tamburaški orkestar „Gaj“ nastupio je na Međunarodnom festivalu hrvatske tamburaške glazbe. Ove godine, od 8. do 10. svibnja Festival se održao u dvorani Doma Željezničar u Osijeku. Na Festivalu je nastupilo ukupno 15 orkestara u dječjoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji.

Tamburaški orkestar „Gaj“ nastupio je u seniorskoj kategoriji s programom:
Sanja Drakulić: Domino Song (praizvedba)
Adalbert Marković: Dva kontrasta
Julije Njikoš(Kruna First Medić): Osječki Romeo (aranžman Siniša Leopold)

Za izvedeni program Orkestar je osvojio Zlatnu plaketu „Tambura Paje Kolarića“ s osvojenih 96,5 bodova.

Posebno zahvaljujemo našim prijateljima Mariji Katarini Jukić, Antei Poljak, Luki Ivošu i Martinu Felleru na izvedbi vokalno-instrumentalne skladbe Osječki Romeo.

Zahvala Mjesnim odborima Savski Gaj, Lanište i Kajzerica na pomoći oko organizacije sudjelovanja orkestra Gaj na ovom velikom susretu koncertantnih tamburaških orkestara u Osijeku.

Hrvatski tamburaški savez – detaljnije o Festivalu

Postano u Obavijest

38. susreti zagrebačkih glazbenih amatera

Centar za kulturu Trešnjevka u sklopu Zagrebačkog glazbenog podija organizirao je 26. travnja 2015. godine 38. susrete zagrebačkih glazbenih amatera u Domu kulture Prečko. Tamburaški orkestar „Gaj“ s dirigentom Krešimirom Račićem nastupio je u kategoriji harmonikaških, tamburaških i mandolinističkih orkestara, kao jedini koncertantni tamburaški orkestar,  s programom:

  1. Adalbert Marković: Dva kontrasta (u povodu 5. godišnjice smrti)
  2. Juraj Stahuljak: Plesna suita, IV. stavak „Kolo“ (u povodu 45. godišnjice smrti)

Odluku o daljnjem plasmanu orkestra Gaj sa županijskog natjecanja Grada Zagreba na 22. susrete hrvatskih tamburaških orkestara u Dugom Selu u listopadu 2015. godine, donijet će član žirija g. Ivan Potočnik.

Link na CEKATE – detaljnije

Osvrt 38.susreta zagrebačkih glazbenih amatera


fotogalerija

Kliknite na sliku kako biste otvorili galeriju!

Postano u Obavijest