Festival glazbe Zagreb 2015.

U nedjelju, 22.11.2015. održao se prvi po redu Festival glazbe Zagreb 2015 u Narodnom sveučilištu u Sesvetama. Cilj Festivala je popularizacija zborske glazbe, podizanje razine umjetničkih dometa domaćih zborova, stvaranje bogatog fundusa vokalnih skladbi domaćih autora kao i promoviranje tambure i bogate orkestralne tamburaške literature iz hrvatske i svjetske baštine.

U želji za materijalizacijom navedenih ciljeva, svoj doprinos dao je i tamburaški orkestar Gaj nastupivši svojim koncertnim programom na navedenom Festivalu.

Program – tamburaški orkestri

O sudionicima

Cjelokupni program Festivala 2015.

Postano u Najava Koncerta

Proslava 110. godišnjice osnutka i 25. godišnjice obnove Družbe “Braća Hrvatskoga Zmaja”

HGZ21.11.15

Tamburaški orkestar Gaj imao je čast sudjelovati na proslavi 110. godišnjice osnutka i 25. godišnjice obnove Družbe “Braća Hrvatskoga Zmaja”, koja se održala 21. studenog 2015. u dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda u Zagrebu. Svojim muziciranjem, orkestar je pridonio svečanom ozračju vrlo dostojanstvene proslave.

Program

Detaljnije o programu

Postano u Najava Koncerta

3. Samoborski tamburatorij – Treća nagrada!

Na 3. Samoborskom tamburatoriju – međunarodnom festivalu tamburaške glazbe u Samoboru koji se održao 14. studenog 2015., tamburaški orkestar Gaj osvojio je treću nagradu. U prekrasnom 3.Tamburatorijambijentu Franjevačkog samostana u Samoboru, orkestar je izveo sljedeći reprezentativni program:

  • Adalbert Marković: Meditacija
  • Julije Njikoš (u povodu 5. obljetnice smrti): Baranjska rapsodija
  • Alfi Kabiljo (u povodu 80. obljetnice života): Svijet je moj (vokalna solistica Radojka Šverko)

Žiri u sastavu Željko Bradić, Zdravko Šljivac i Siniša Leopold pratili su nastupe svih orkestara i dodjeliti nagrade pa tako i orkestru Gaj TREĆU NAGRADU!

Zahvaljujemo organizatorima TD Ferdo Livadić iz Samobora na pozivu za sudjelovanje na tako značajnom festivalu za koncertantno muziciranje, a vrsnim glazbenicama i glazbenicima tamburaškog orkestra Gaj čestitke na osvojenoj nagradi!

Iz medija

Fotogalerija 3. Samoborskog tamburatorija

Postano u Najava Koncerta

3. Glazbeni memorijal “Adalbert Marković”

markovic_slika6Tamburaški orkestar KUD-a „Gaj“ i njegovi brojni gosti priredili su nezaboravan koncert u okviru 3. Glazbeni memorijal „Adalbert Marković“  u nedjelju, 18. listopada 2015., u 19,00 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu (Gundulićeva 6a, Zagreb) pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i Gradske skupštine Grada Zagreba. Uz vokalne i instrumentalne soliste, domaćinu, Tamburaškom orkestru „Gaj“ na pozornici su se pridružiti njihovi glazbeni prijatelji, Tamburaško društvo „Ferdo Livadić“ iz Samobora i Glazbena škola Alberta Štrige iz Križevaca, koji su tako ujedinjeni izvesli skladbe Adalberta Markovića u čiju čast se održava Memorijal. Posebnosti ove večeri koncertnih izvedbi opusa posvećenih tamburaškom orkestru i solistima pridonijete su i interpretacije djela skladateljskih uglednika, Arsena Dedića, Alfija Kabilja, Jurja Stahuljaka, Lovre Županovića, Miljenka Prohaske i Zdravka Šljivca.

Vokalni soplakat_weblisti: Radojka Šverko, Blanka Došen Togonal, Miroslav Živković
Instrumentalni solisti: Toska Lumezi (flauta), Lucija Bošković (klarinet), Igor Jurinić (marimba), Ivan Koprić (brač)
Dirigenti: Petra Vojvodić, Krešimir Račić
Voditelj: Drago Celizić

Posebne zahvale pokroviteljima na svesrdnoj podršci – Predsjednici Republike Hrvatske, Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, Gradskoj skupštini Grada Zagreba, Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, Vijeću gradske četvrti Novi Zagreb-zapad i Mjesnom odboru Siget te suorganizatorima, Hrvatskom društvu skladatelja, Centru za kulturu Novi Zagreb i Centru za kulturu Trešnjevka.

Čestitke svim umjetnicama i umjetnicima na glazbenom spektaklu koji su priredili na sveopće zadovoljstvo publike koja im je gromoglasnim pljeskom odala priznanje i izmamila bis! BRAVO!

FOTOGALERIJA

Pozivnica 3GMAMweb

Postano u Glazbeni Memorijal Adalbert Marković, Najava Koncerta

22. susret Hrvatskih tamburaških orkestara i sastava – PRVA NAGRADA

22_susret_webTamburaški orkestar KUD-a Gaj, kao jedini predstavnik tamburaških orkestara iz Zagreba, nastupio je 3.  listopada 2015. godine u Dugom selu na 22. državnom susretu Hrvatskih tamburaških orkestara i sastava i OSVOJIO PRVU NAGRADU U KATEGORIJI KONCERTNIH TAMBURAŠKIH ORKESTARA! Susret  se održao u Dvorani Preporod u 18 sati. Organizator susreta je Hrvatski sabor kulture pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i Zagrebačke županije.

Orkestar je pod dirigentskom palicom Krešimira Račića izveo slijedeće koncertne kompozicije:

  • Adalbert Marković: Dva kontrasta (Lento i Allegro)
  • Juraj Stahuljak: Plesna suita, IV. stavak “Kolo”

Čestitamo najboljim glazbenicama i glazbenicima na tamburi na osvojenoj prvoj nagradi !

Više informacija o Susretu na www.hrsk.hr.

Postano u Najava Koncerta