Najava 3. Glazbenog memorijala “Adalbert Marković”

markovic_slika6

Tamburaški orkestar KUD-a „Gaj“ i njegovi brojni gosti pozivaju Vas na 3. Glazbeni memorijal „Adalbert Marković“ koji se održava u nedjelju, 18. listopada 2015., u 19,00 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu (Gundulićeva 6a, Zagreb) pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i Gradske skupštine Grada Zagreba. Uz vokalne i instrumentalne soliste, domaćinu, Tamburaškom orkestru „Gaj“ na pozornici će se pridružiti njihovi glazbeni prijatelji, Tamburaško društvo „Ferdo Livadić“ iz Samobora i Glazbena škola Alberta Štrige iz Križevaca, koji će tako ujedinjeni izvesti skladbe Adalberta Markovića u čiju čast se održava Memorijal. Posebnosti ove večeri koncertnih izvedbi opusa posvećenih tamburaškom orkestru i solistima pridonijet će i interpretacije djela skladateljskih uglednika, Arsena Dedića, Alfija Kabilja, Jurja Stahuljaka, Lovre Županovića, Miljenka Prohaske i Zdravka Šljivca.

Vokalni solisti: Radojka Šverko, Blanka Došen Togonal, Miroslav Živković
Instrumentalni solisti: Toska Lumezi (flauta), Lucija Bošković (klarinet), Igor Jurinić (marimba), Ivan Koprić (brač)
Dirigenti: Petra Vojvodić, Krešimir Račić
Voditelj: Drago Celizić

Uz zahvalnost pokroviteljima na svesrdnoj podršci – Predsjednici Republike Hrvatske, Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, Gradskoj skupštini Grada Zagreba, Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, Vijeću gradske četvrti Novi Zagreb-zapad i Mjesnom odboru Siget te suorganizatorima, Hrvatskom društvu skladatelja, Centru za kulturu Novi Zagreb i Centru za kulturu Trešnjevka, očekujemo Vas s velikom radošću na 3. Glazbenom memorijalu „Adalbert Marković“.

Besplatne ulaznice mogu se rezervirati na broj +385 91 531 2663 ili na e-mail uprava@kud-gaj.hr

Plakat [pdf]

Pozivnica 3GMAMweb

Postano u Glazbeni Memorijal Adalbert Marković, Najava Koncerta

22. susret Hrvatskih tamburaških orkestara i sastava

HSK 2015 tamburasi_plakat_web

Tamburaški orkestar KUD-a Gaj, kao jedini predstavnik tamburaških orkestara iz Zagreba, nastupit će 3.  listopada 2015. godine u Dugom selu na 22. susretu Hrvatskih tamburaških orkestara i sastava. Susret će se održati u Dvorani Preporod u 18 sati. Organizator susreta je Hrvatski sabor kulture pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i Zagrebačke županije.

Orkestar će izvesti slijedeće kompozicije:

  • Adalbert Marković: Dva kontrasta (Lento i Allegro)
  • Juraj Stahuljak: Plesna suita, IV. stavak “Kolo”

Dirigent: Krešimir Račić

Ulaz je slobodan.

Više informacija o Susretu na www.hrsk.hr.

Radujemo se Vašem dolasku!

Postano u Najava Koncerta

Cantum Sacrum – Tisno 2015.

Tamburaški orkestar KUD-a ”Gaj” priredio je poseban glazbeni program pod misom i koncertom naziva CANTUM SACRUM. Program se održao u župnoj crkvi Svetog Duha u Tisnom, 4. kolovoza 2015. povodom svetkovine Gospe Velikog hrvatskog krsnog zavjeta te Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Misa i koncert bili su sastavljeni od sakralnih skladbi izvedenih u zaštićenom kulturnom dobru Republike Hrvatske, Crkvi Duha Svetoga u Tisnom, u okviru projekta “Tamburica baštinica” koja povezuje glazbu sa zaštićenim kulturnim objektima (spajajući tako zvuk i arhitekturu koji u sinergiji stvarju novi glazbeni doživljaj)

 Tisno_Plakat

Postano u Najava Koncerta

EUROPA CANTAT XIX – Pečuh 2015

Tamburaški orkestar KUD-a ”Gaj” iz Zagreba sudjelovao je u velikom projektu EUROPA CANTAT 2015. Pred punim gledalištem u Pirogránit Courtu u Pečuhu, 29. srpnja 2015. održao je glazbeni program sastavljen od koncertantnih skladbi namijenjenih velikom tamburaškom orkestru. Skladbe nastale iz pera hrvatskih autora poput Adalberta Markovića, Julija Njikoša, Tihomila Vidošića, Lovre Županovića i Jakova Gotovca izazvale su oduševeljnje okupljene publike i izmamile bis. Vrhunske glazbenice i glazbenici na tamburi svojim umijećem sviranja pokazali su da tambura kao glazbalo ima neograničene mogućnosti, i time učinili da tamburaški okrestar postane nepresušni izvor za realizaciju skladateljske imaginacije putem dirigentske kreacije. Sve navedeno doprinjelo je jedinstvenoj promociji hrvatskih skladatelja i njihove glazbe na posebnom hrvatskom glazbenom instrumentu (tamburi) kroz specifični glazbeni ansambl (tamburaški orkestar).

Nastup vrijedan svih pohvala!

Detaljnije

Gaj_Pečuh_1 Gaj_Pečuh_2 Gaj_Pečuh_3 Gaj_Pečuh_4

Postano u Najava Koncerta

Dani Laništa 2015.

Od 28. svibnja do 7. lipnja održana je kulturno-športsko-zabavna manifestacija Dani Laništa 2015. Na završnoj svečanosti 7. lipnja 2015. na igralištu NK Gavran Tamburaški ansambl „Gaj“ izveo je polusatni program zabavnih pjesama na radost velikog broja okupljene publike.

Postano u Najava Koncerta