Tamburica skrbnica 2014. – četvrti koncert

Već tradicionalni koncert u Domu za starije i nemoćne osobe sv. Ana održao se 29. prosinca 2014. Ujedno je navedeni koncert četvrti koncert u ciklusu Tamburica skrbnica. Umjetnice i umjetnici Tamburaškog orkestra Gaj, vokalna solistica Marija-Katarina Jukić te dirigent Krešimir Račić ponovno su razgalili srca korisnika Doma poznatim vokalno-instrumentalnim melodijama te koncertnim instrumentalima hrvatskih skladatelja. Ovim putem zahvaljujemo se svim korisnicima i osoblju Doma na srdačnoj dobrodošlici i ugodnoj atmosferi.
Koncerti u ciklusu Tamburica skrbnica organiziraju se uz potporu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba kojem ovom prilikom i zahvaljujemo.

Pohvala za KUD Gaj – osvrt korisnika

Postano u Najava Koncerta

Advent u Zagrebu

Tamburaški orkestar Gaj održao je 14.12.2014. večernji koncert na glavnom zagrebačkom trgu. Brojnu publiku razveselio i poznati hrvatskim božićnim pjesmama koji su svi zajedno zdušno i iz srca otpjevali. Pravi božićni ugođaj koji se stvorio sinergijom umjetnica i umjetnika te publike rezultirao je najljepšom čestitkom za Božić i Novu 2015. godinu.

Program adventa

Više o događaju

Zagrebkdz logozagreb logo

Postano u Najava Koncerta

Tamburica skrbnica 2014. – treći koncert

U Domu za starije i nemoćne Maksimir 10. prosinca 2014. održan je treći koncert u ciklusu Tamburica skrbnica. Umjetnice i umjetnici Tamburaškog orkestra Gaj ponovno su razgalili srca korisnika Doma poznatim vokalno-instrumentalnim melodijama te koncertnim instrumentalima hrvatskih skladatelja. Ovim projektom Tamburica skrbnica svoj je opseg proširila i na gerontološke programe Domova za starije i nemoćne Grada Zagreba. Ovim putem zahvaljujemo se svim korisnicima i osoblju Doma na srdačnoj dobrodošlici i ugodnoj atmosferi.
Koncerti u ciklusu Tamburica skrbnica organiziraju se uz potporu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba.

Glazbena večer – osvrt korisnika

Knjižica Skrbnica – dom Maksimir

Postano u Najava Koncerta

Koncert u povodu 100. godišnjice smrti Ivana Zajca

Koncert Zajc_plakatU ponedjeljak, 1. 12. 2014. u 20 sati u dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda održan je koncert u povodu 100. godišnjice smrti Ivana Zajca. Na koncertu Društvenog orkestra HGZ-a pod ravnanjem Zorana Juranića, kao gosti nastupio je i tamburaški orkestar Gaj pod dirigentskom palicom Krešimira Račića. Tom prigodom orkestar Gaj izveo je djela Ivana Zajca koje je on namjenio tamburama. Zajčeve skladbe za tambure  s prijelaza 19./20. stoljeće predstavljaju novo usmjerenje tamburaške glazbe prema koncertantnom putu.
Organizatorima ovako velike obljetnice zahvaljujemo na pozivu, a vrsnim umjetnicama i umjetnicima na tamburama čestitamo na jasno profiliranom repertoaru značajnih hrvatskih skladatelja (u što se svakako ubraja i Zajc) i maestralnoj izvedbi programa na obljetničarskom koncertu. Bio je pravi glazbeni doživljaj vidjeti što tambura može i za što joj je namjenjena sudbina zacrtana još od Zajčevih vremena.

HGZ Prosinac_2014-bilten

Postano u Najava Koncerta

2. nagrada na 2. samoborskom tamburatoriju

tamburatorij_2.-nagradaNa 2. samoborskom tamburatoriju – međunarodnom festivalu tamburaške glazbe u Samoboru održanom 22. studenog 2014.  tamburaški orkestar Gaj osvojio je 2. mjesto. U akustičnom ambijentu Franjevačkog samostana u Samoboru, orkestar se predstavio s pomnom odabranim programom:

  • Ivan pl. Zajc: Koncertno kolo (povodom 100. godišnji Zajčeve smrti)
  • Boris Krnic: Predigra i fuga u e-molu
  • Siniša Leopold: Vrtuljak

Žiri u sastavu Željko Bradić, Božo Potočnik i Siniša Leopold dodjelili su orkestru Gaj visoku 2. nagradu. BRAVO umjetnicama i umjetnicima na još jednoj nagradi! Čestitamo organizatorima TD Ferdo Livadić iz Samobora na naporu i trudu koji su uložili u ovu tamburatorijsku manifestaciju. kipić_tamburatorij

Postano u Najava Koncerta